Anotace: báseň o živote zo života
Ráno s vôňou ruží na stole,
ktoré si odo mňa dostala.
Lupene zakvitnuté do krvi,
prší z nich šťastie ako dážď.
Chvíle /s tebou bez teba /,
na dve dlane,
jeden dych.
Láska , tá viera v srdci,
rozdať sa
do poslednej omrvinky.
Moje oči, prilepené na tvojich.
A ruže, ktoré zrána odkvitli,
akurát do dvoch dlaní
nášho osudu,
pre nás ako stvorený.
Len ja sa pýtam.
Čím by bol básnik bez ženy?
Čím by som bol vôbec ja bez Teba?
Zhorelé ruže na popol ?
Posledný strom v stratenej aleji?
Obyčajná báseň na papieri a iné ilúzie.