Předjaří
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Jaro,jaro,jaro,
co se s tebou stalo?
Pomalu máš chystat zem
a všechny broučky pustit ven,
pod zemí sice zima není
chybí jen sluneční pohlazení
i kořínky už se v hlíně vrtí
a každé semínko se kroutí,
lístek svůj chce ukázat
na včely se pousmát.
Rádo by taky rozkvetlo
i to sněhulákovo pometlo
které se opírá o plot zahrady
a proti jaru nemá výhrady.
I ptáci i když se chladem tetelí
brzy zrána nás ženou z postelí,
poproste slunce ať hřeje víc
ať nemusíme letět do Teplic.
Já jenom tak trochu zlobím vás
povídá zima a ztrácí hlas,
pak ze dne na den jakoby utne
zima jen „spánembohem“ jukne.
Až do Martina by měl být klid
a na bílém koni se můžeš objevit.
***************
************