Pavučiny snů
PAVUČINY SNŮ
Tak jako týden skládá se z dnů,
tkáme si závoj z pavučin snů.
Den za dnem mnohdy bezútěšně míjí,
protnou se vlákna – docházejí síly.
Západ slunce východ střídá,
ze zrcadla smutný klaun na nás se dívá.
Náhražkou duše staly se trosky,
kolem srdce ovinut drát – ostrý.
Z trosek postavit hrad?
Utopie či jde to – snad?
Parodií na naše sny život se stává,
každá hezká chvíle může být drahá.
Pavučiny snů rozpadnou se v prach,
kolem rozprostře se beznaděj – z nových zítřků strach.
Komentáře (0)