Vodopád
Třpytivá je
bystrá voda
když jak vodopád
si padá
z hory prudce do údolí
řekou dravou
stane se za chvíli.
Z hory visí ten vodopád
jako těžká záclona
jak perlami se třpytí.
Nádherná.
A nad vodopádem
duha si září
voda když dopadne
ta víří se a vaří,
břehy své
má z každé strany
ve skalách
jak vytesány,
tam divoká voda hučí
a kolem břehů
se řeka točí.
Katarakty,
kaskády a peřeje
tam i když voda vaří
tak nikdy nehřeje.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,