Trýzeň
Uprostřed ostrých kamenů,
trní a střepin
spočívá má duše.
Čeká v mrazu i žáru,
cítí se mokrosuše.
Roztříštěná na kusy,
rozmetaná mocným úderem,
krčí se vystrašená,
bezmocná,nemocná
za bludným kamenem.
Co s tím?
Vražený klín
do mého nitra,
osamocená jitra,
hlad po hostině,
krajiny nehostinné.
Všudypřítomný stín.
Nikdo netuší,
kde balzám na duši,
láska bolest nahradí.
Orkán utichne,
spící procitne...
i slovo leckdy pohladí,
uhasí žízeň
utiší trýzeň
Přečteno 274x
Tipy 2
Poslední tipující: Lucisska, aravara
Komentáře (2)
Komentujících (2)