Ďáblův kostým
Anotace: ...jak snadně dokáže "miloučká tvářička" schovat hada líbivé politiky pod tou usměvavou škraboškou....o tom je básnička : lidé snadno věří nevinnosti
Čelenka spletená z vrbového proutí
jitřenkou zářená na hlavě se kroutí.
Závojek ze směšných slov a laskomin
vlaje zpod čelenky - jako na poplach
srdce mé ve vzduchu letící z cizích vin.
Z obláčků dýmu a pronikavého kouře
vystoupí hromblesk mojí něho-bouře
Pak posvítím skleněnkou do dřímoty
a ucítím, jak se mi v klíně
choulí vůně zvaná Ty
Jsem víla skalních puklin a měst
roznošená v šlápotách do hvězdných cest
A ty jen malátný smrtelník
dík
dík
Komentáře (0)