Konec jedné lásky
Zbyl mi jen stoh dopisů,
které jsi mi tak rád psal
nic neznamenajících papírů,
v nichž mi svou lásku vyznával
Jenže rudá růže již uvadla
a tys smyl mou růž ze své tváře,
pak kapka slzy dopadla
do mého polštáře
A ač dny se vlečou,
já musím jít dál
slzy mi stále tečou
a ty cítíš se jako král
Tak prosím svého Pána,
nechť zkrátí moji cestu
ať jasnější jsou rána
a tvá cesta nese vůni trestu
...