Říkají jak krásně se směje,
jak beztarostně životem pluje,
a závidí a tiše křičí,
berou rychle před ní do zaječí.
Pádluje do širého moře,
oblečena jen velmi spoře,
v očích slzy tajně ukryté,
s životem jejím tak spjaté.
Štěstí toho se jí nedostává,
a to je špatná pravda svatá,
nesluší se aby smutná byla,
proto závějem smutek kryla.
Hledá říši srdci blízkou,
to jí bije pod bílou blůzkou,
a vlasy vlají ve větru,
už nikdy nechce prožít samotu!