Anotace: Další má báseň o tom, jak má práce se prolíná s mými pocity. Práce s nevidomými je pro mě cenná zkušenost a také znamená hromadu kamarádů..
Pomoc
Zrakem brouzdá svojí duší,
jenom cítím jak mu tiše srdce buší.
Tiše po jedné době
zatřese se a jde k tobě.
Jsme asi tak stejně staří, ale říká mi synku.
Sahá si do kapsy a podává mi sirku.
Nechápavý výraz nasadím
že si ani si ale neuvědomím,
že si s tou sirkou
žádá pomoc mou.