Skylla a Charybda

Skylla a Charybda

Anotace: Jinak to v životě nejde....

Charybda a Skylla,
průsečíky života.
Někdo propluje bez úhony,
jiný pírko ztratí,
další ztroskotá.

Co s tím?
Otázka věčná.
Hra nebezpečná,
riskantní,svádivá.
Slepý ten,kdo se nedívá
kolem.

Tak,jako Golem
podléhá šému,
tak i život
se podřizuje všemu,
co jeho trvání obohatí.

Jsme jím zcela jatí.

Bermudský triangl,
zde sotva co najdeš.
Však oči tvé se tím směrem stáčí,
s nadějí,že Fortuna ti v ústrety kráčí
a jsi ten vyvolený.

Kdo taje odhalí.

Tak to ovšem není!
Musíš tam být fyzicky,
poznat pravdu fakticky
a překonat mnohá úskalí.
Jsi připraven?

Vstoupit mezi dvě skály?

Charybda,Skylla...
Ta volba tu vždy byla.
Proplout?
Podstoupit to riziko?
Jinou cestou se dát?

Odvahu velikou,
odhodlání musíš v srdci mít,
cíl musíš znát!
Zvony vítězství budou hrát,
pokud najdeš správný směr.

Co nabídne ti život,ber.
Pokud to však nestačí,
naber kurz jiný
a kráčej.

Dokud ti síly vystačí!

Charybda a Skylla,
Poseidonova díla,
prubířský kámen osudu.
Budu s životem spokojen?

Či nebudu?
Autor Bakchus, 09.04.2013
Přečteno 1000x
Tipy 3
Poslední tipující: střelkyně1, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

krásné rýmy a krásné čtení...ta se moc povedla!:))

09.04.2013 17:41:21 | střelkyně1

líbí

Děkuji móc!!!

09.04.2013 20:11:51 | Bakchus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel