ve dne
v noci
pořád ho slyším
mezi dětmi u školy
mezi klaksony
okolo zvonů i sirén
ve stoje na Novotného lávce
nad hukotem jezu
v kině i na zádech
na levém či pravém pak
Beethovenova Osudová
a dokonce ani padesátiletý větrák na ......
ani budík,
a-ni bu-dík ne-pře-řve
tvé včerejší ano