Teplejší zítřky
Za chvíli Kristus má na Golgotu jít,
ale teplejší ubuv měl by si vzít.
Venku sněhu jak z Ladovské knížky,
čekáme napnutě na teplejší zítřky.
Sluníčko svítí, což je dobrá zpráva.
Ale v tomto marastu nemůže růst tráva.
Jinak bychom se všichni do klidu hodili
a možná se i trošičku shulili.
Na prahu jara žije se nám krásně,
když máme nápad skládáme básně.
Kdyby sněhu ale jaksi odpadlo,
možná by nás i pár nových věcí napadlo.