Anotace: .
.
...probuď mě
je už jistě hodně hodin
až vzbudím se snad poznám tvoji tvář
modli se za mě tak modlíš se i za sebe
a když budeš hodně věřit
otevřu oči a budu zase žít
odpusť mi že jsem tak dlouho
ležela (jak) mrtvá uvnitř
že jsem se ztratila
a neměla odvahu
dnes si nechám pomoct
dnes už budu věřit
chci zase být
až si vzpomenu jaké to bylo
a zapomenu
co bylo
už zapomínám
už nevím
nejsem tak těžká jako včera
nevleču se
otvírám oči
sáhni mi na čelo
už je teplé
mé prsty už se pohnuly
mé rty
už vědí co chci říct
vezmi mě s sebou
jen s tebou udržím oči otevřené
nechám si pomoct
jinak usnu únavou
usnu v návě
.
Můžeš mi vysvětlit poslední dvě slova?
21.04.2013 10:55:46 | Bakchus
náva je slovanské podsvětí. unavený dříve znamenalo mrtvý, čili, že někdo odešel do návy - do podsvětí.
21.04.2013 11:27:16 | Já Esther Ruth