Když shrbený se pořád klaní
andělé plakají
Když hrdý se jednou pokloní
andělé skákají
Radost se nad obláčky nese
Ďábel se zlostí třese
Jak krásné je být pokorný
potupě nebýt vzdorný
nechat si srát na hlavu
neotáčet se do zadu
Za facky děkovat
Nepřítele milovat
Nastavovat druhou tvář
už budu mít svatozář
Kdo po mě kamenem
po tom já chlebem
Kam s tím těžkým břemenem
Pomůžu ti dnes a zítra zas
Mou mzdou je můj lásky čas
Nepožádám družku tvou
Milovat ji budu
jak sestru svou
Vytáhnu si trám
který mám
ve svém oku
Co mám to ti dám
bez úroků
Závist patří slabým jedincům
Bůh nežehná milencům
Mě hned tak žádná nedostane
ať se stane
co se stane
Odpouštím
jak na běžícím pásu
Připouštím
že ztrácí to lesk i krásu
Čím více jsem pokornější
Tím více jsem hrdější
Nechodím shrbený a neklaním se všemu
Za to
že hrdý jsem
vděčím jen
JEMU
za myšlenku ST, větší odvaha ,
než někoho zbít,
či s davem jít...
20.04.2013 08:23:11 | Robin Marnolli
Děkuji. Jsem cholerik a propracovat se do pokory není pro mě jednoduché. Jako křesťan bych neměl být ani hrdý.
21.04.2013 09:44:40 | VEDz RVAHEs
Těžko je z toho poznat tvůj vztah k víře, nevím co si o tom mám myslet...
20.04.2013 00:21:46 | muchomůrka bílá
jsem křesťan, a někdy jsem s tou láskou k bližnímu svému naštíru. Pravdou je, že když láska zvítězí, tak jsem na sebe hrdý a děkuji Bohu. Ve skutečnosti se mám pouze radovat ...
21.04.2013 09:40:36 | VEDz RVAHEs