Nabarvi mě zlatem.
Použij klidně i stříbro.
A udělej jemné detaily
podle svého uvážení.
Vážně to těžké není.
Akorát jizvy nezabarvuj.
Chci, aby byly vidět.
To znamení života.
Namoč štětec do barvy
a začni, pokresli mi dlaně.
Můžeš klidně i ramena.
Víš, co to znamená.
Pokračuj plynule dolů.
Po páteři, té ose těla.
Na zlatý podklad
stříbrné kontury.
Záda mi teď na chvíli
zdobí kresby, ornamenty
A taky otisk tvých rtů
Pro vzpomínku posledních dnů.