Pro ty co prohlédli
Nazí se stavíme v před jarním jitru,
Nutivše tělo držeti vzpříma,
Hrdí co zůstali, bát se už nebudem,
Za ty co prohlédli dává se vina!
U zdi se řadíme bosí a znavení,
Kaprálův kůň bujně se vzpíná,
Šátek na očích - Ne, dívat se nesmíme,
Za ty co prohlédli dává se vina!
Tady to skončit má, cesta se dělí,
Kazatel poslední dva verše hřímá,
Styďte se za sebe - a porta inferi,
Za ty co prohlédli dává se vina!
Ticho a tma, exekuce vykonána,
Němá je zeď jenž chvíli žila,
Houf nových naháčů zase se řadí,
A ty co prohlédli - už země vpila.
Komentáře (0)