Anotace: Opět psáno při poslechu písně Last Unicorn v podání Gregoriánů
Nesešel jsem z hor,
abych se pak vrátil k výšinám!
Myslím na bezedné luhy všeho,
co dnešním oblakům dám...
V stínech skrýváš své úmysly,
kladiva, co nás obráběly...
Než obočí těžce roztáhnu,
rozzáří se tvé oči a usměje se luna do tvých pramenů.
A já budu ztracen...
Pojď mě zajmout!
Jsem připraven, starého člověka svléknu.
Dusíš se vlastní troufalostí,
ale já jen tiše vyčkávám.
Chce tě slyšet.
Chce tě vidět růst
ke mně,
k tobě...
Ke všemu co je ti svaté
skloním hlavu do rosy,
jen když budeš pít se mnou.
Neopouštěj mě.
Chci pít hořký kalich,
dotknout se horkosti země!
Dokud se malátností
neusměješ v můj prospěch...
Obstarám malé nutnosti,
než tvoje krev a voda budou mít naspěch...
I já se schovávám.
Nepřej si spatřit moje veřeje
Vyjdu a ty mě uvidíš
Najdeš mě tu schouleného
Jsem už plný po okraj
Tobě smím přetéct, vím
Přesto nespal své korouhve.
Za blízkými časy blýská se čas,
v němž přízraky nehrají na naše běsy,
ale hrůzám kovou zámky.
Nevěříš v místa, kde se můžeš odloučit
od kůží, co tě křižují.
Ale já najdu lék
a najdu sílu
Nuže pojď
Blíží se svítání