Tichý údiv
V izbe to páchlo potom,
včerajším pivom
a menštruujúcou ženou.
Tupo som hľadel
na rozkvitnuté kaktusy
vyhrievajúce sa v doobedňajšom slnku,
na špinavý riad povaľujúci sa na stole,
na osu snažiacu sa utopiť v nedopitom pohári.
Pokúšal som sa spomenúť,
kde som, čo tam robím,
prečo okrem vzdialených zvukov
počuť iba občasný hmyzí bzukot
a môj prefajčený dych.
Nič mi nevravela ani ona.
Ležala na posteli hore znakom,
ruky doširoka rozhodené,
oči pootvorené
a zrazená krv vytvárala bizarný
obraz okolo jej hlavy.
Tá temná svätožiara ma skoro rozosmiala.
Potom som si spomenul.
Na banálnu hádku kvôli kolegovi z práce,
na priznanie, na plač, na krik.
Na ticho, ktoré nastalo.
Neviem, kto je viac mŕtvy.
Ona? Ja?
Rozbitá krištáľová váza?
Přečteno 486x
Tipy 13
Poslední tipující: Neznámá v neznámé době, mikrojimbo, Miriska, Isquieasuus, Cortina, isisleo, maliska, chci_uverit
Komentáře (2)
Komentujících (2)