***
do stříbrného plátna/
kdosi zabalil se/
a zanechal jen otisk tváře/
po kadidle voníš/
na náměstí s nadpřirozeně /
velkým ciferníkem/
se scházíme/
ke kotníkům pozlacených model/
padáme/
jak líné světlo pozdního odpoledne/
je neděle a i kdyby/
v nás přestal jít proud/
a srdce ten mechanický skrček/
přestalo bít věčné světlo/
nás přece ochrání/
cigaretku zapálíš si o něj/
do rtů vložíš tu s chutí myrty/
tu kterou nekoupíš jinde/
než u kulhavého žida na rohu ulice/
a dál už to známe oba/
odlesk kolejí a na dlažební kostce/
trochu deště z večera zavoní/
pyl smíchaný s prachem/
ztrachem zpocený záda/
tupě zabolí/
svět se otřese tím nenadálým chladem/
zvony zatroubí tak silně/
že je i ryby slyší/
půlnoční sumci s mléčnými oky/
ale co je nám po nich? Co je nám po všem!?/
vítr spustí lijavec z květů/
na obřím ciferníku může(!)/
být za pět dvanáct/
a nebo právě celá/
máme tedy na výběr/
tak už něco pověz/
nebo se promlčíme/
do ulic staré Prahy/
řekni jsi věřící nebo ne?/
klesneš na kolena před zlatou bohyní/
a řekneš/
jsem nevěřící na dalších tisíc let./
Komentáře (0)