Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=Ch_i-iPnORo Když jdete se setměním prázdnou ulicí, Hrdlička povzbuzuje k letu..a vy roztáhnete ruce a letíte 8)
Připadalo mi
že křídla mám
že prostě si
jenom tak
l í t á m
Však bála jsem se
měla strach
z obrubníku skočit
zda nemůže to špatně skončit?
Roztáhnu ruce
a zkouším štěstí
zdali mě gravitace
věnuje pěstí..?!
Vždyť každej z nás
je jinej blázen
Někdy spadnem z vejšky na zem
Někdy se točíme
kol vlastní osy
roztáhnem ruce
pravou zkosit
naklonit let hlavou
a mraky kolem nás plavou
Někdy však l í t á m e
nebo se líbáme
cítíme blízkost
křídel a perutí
Tak kdo příště věnuje
to injekční bodnutí?
Které Tě propustí
nechá Tě odletět
chodníky opustíš
..zdá se hned hezčí svět!
Hrdlička?...připomnělo mi to jednu povídku..jmenovalo se to heem.."Dům u hrdličky"? od Evy Kantůrkový..ale to s tím možná nemá nic společného, ačkoliv ta básnička by vystihovala i můj pocit z té povídky..:D
16.05.2013 23:13:21 | Loveless
Hezká, vzletná básne...a pozitivní. Pro dobrou náladu...alespon mi to tak přijde.
30.04.2013 11:31:38 | Draconian