Píši vám
protože jsem
že dýchám, mluvím
ničemu nerozumím
Prázdný modem
pln víry a naděje
že informace utkvěje
Prošla mnou i
Vaše knížka
šup do bříška
Kdo ví
jak trvat bude dlouho
než se stráví
A tak píši ovíněn
vaší realitou ovlivněn
Zproštěn předsudků
a hany
vrhám se bez zábrany
do vlnobití úsudků
ne jako vlastenec
jak zhrzený milenec všeho
prokletého
Ze samoty utíkám
padesát pět let
dobrovolně se jí zříkám
a pak zase zpět
Do přístavu zkrachovalých
existencí
zachovalých
ptáčků v kleci
Samota není vězení
Samota je snění
o naplnění .....
Hledal jsem báseň
kterou jste si vyrvala z těla
a po jejím přečtení - jste oněměla
Hledal jsem vášeň
která se z útrob chrlí
a nepřestane - až vyvrcholí
Hledal jsem smutek
požírač morku kostí
toho nenažrance - bez sytosti
Hledal jsem bolest
po člověčím drancování
těla a duše harcování
Hledal jsem naději
vysněnou trasu
jak vylézt ven z propasti času
Hledal jsem lásku
tu svobodu v okovech bitou
tu tříhlavou saň litou
tu bezcitnou a sobeckou
jakou nemluvňata dávají
Ztrápenou tvář dětskou
když lítost žádají
Tu lásku
která všechno promíjí
a sebe zabíjí
Hledal jsem život
špinavé okno bez záclony
v havířovském parku slony
bradavici na nosu
a v zoufalém pokusu
všechno změnit k lepšímu
vyhnout se všednímu
svátku
Nenašel jsem......
Hledal jsem radost
to rozbušené srdce jásotem
když vidí
milovanou bytost za plotem
Hledal jsem štěstí
co lidskou snahu doprovází
a velmi často schází
Hledal jsem krásu
tu věčně trvající
stále zrající
Hledal jsem vůni
leknínů v tůni
úplňku na obloze
krátce a stroze
podzimního ohně
dvou lidí v domě
Hledal jsem něžnost
lidského slova křehkost
pohledu očí pohlazení
jemnost laskavého probuzení
Našel jsem melodii
láskou planoucí
krmení žádoucí
Také se mi básnička moc líbila, hlavně ta otevřenost a upřimnost, nejen v básni. Držím palce ve všem.))
28.01.2015 15:55:42 | carodejka
Báseň krásná, ale na shledanou :o)Kdo hledá, ten najde...
16.05.2013 21:35:11 | Akrij8
Slovo Na shledanou není smutné. Tato báseň je vlastně recencze na jednu sbírku básní kterou napsala Havířovská spisovatelka Iva Savková.
17.05.2013 10:37:44 | VEDz RVAHEs
Pěkná báseň, delší sice, ale s dynamikou, takže se čte pěkně :-)
10.05.2013 16:30:48 | Robin Marnolli
to je nádherná báseň, která je tak obsáhlá, že už k ní nemám asi co říct. ale velmi se mi líbí, je taková sumarizující, pak jsem si přečetla, že "na rozloučenou", takže to sedí.
10.05.2013 15:54:48 | Já Esther Ruth