Je ti zima
A tak sis v domnění
že ti bude tepleji
zapálil oheň v krbu.
Možná hodils do něj
i smuteční vrbu.
Babici vrbici
tu krasavici z
knížek paní Klimtové.
Je ti taky líto babičky vrbové?
Kašleš na vrbu protože
víš, že jedno objetí
zahřeje leckdy víc
než tisíce ohňů
a třeba i
milion svíc.