Anotace: ...
Než se naděješ
půjdu zase svojí cestou.
Víc do dlaní nesložíš mi hlavu.
Budeš v ní totiž mít trny.
Přes ty nejde se smát...
Skončí tvůj bol,
dám se do běhu
a z bystřin utkám hranice,
které nepřeklenou
ani mosty spálené.
Přestaneš se trápit.
Víš, že nejsi jediná, komu zmizím v zákrutech.
Poslechni ten mráz,
co obrací se do sebe.
Do tvých vlastních světů.
Nenech se zmást
hrůzou světa.
Sem tam i lilie vykvete
v očích domorodce.
Napřim vpadlá ramena,
já setřu každou slzu.
Jenže až se uvidíme,
už nebudeš mít v tváři krev.
Do té doby dej se vést
a po stezkách půjdeš k hvozdům,
kam nevstoupí než noha tvá,
žádného již člověka.
Tam před tebou cíl bude stát.
Beze mě.
Se mnou.
Třeba napořád.