*
v dálce zakňučel pes
snad mu někdo vzal kost
a jistotu teplého pelechu
důvěra vybuchuje
jako atomový hřib
a dopadá zjedovatělá
na milióny osudů
naše generace chcípá na lži
na touhu po daném slově
na nesmyslnost zákonů
nekvalitu
a pokroucenost lásky
duše
vrostlé v cestách promarněných let
klepou na čísi bránu
šeptajíce
jak nesmírně krásný
život mohl být
stačilo by okysličit své hadrové paže
zhmotnit myšlenky na slova
a na skutky
nečekat až vyvolají naše jméno
a vytáhnou ho ze stáda
ani psům
se nechce bojácně loudat v kalamitě
po roklinách počestnosti
*