Slunce zmizelo z oblohy.
Prý nemáme panikařit.
Možná se jen schovalo
za mraky. Ukryté před zraky
lidí stojících na ulici.
Tma je horší jak vlna
inkoustu co žáček
vylil na papír velikosti A4.
Baterku po kapsách nikdo nemá
mobil je jako světlo moc slabý.
A zapalovači došlo palivo.
Je to v pytli, moji milí přátelé.
Avšak slyšte to škrtnutí.
Ozvalo se ťuknutí
a... plamen sirky se udusil.
Chvilkový život ovšem okusil.
no, šlo by to i líp, ale nápúad se cení,
a japa nám dopadlo focení?
28.05.2013 16:12:43 | Robin Marnolli
Ty rýmy v poslední sloce by nebyly samy o sobě nejšťastnější, ale její celkové vyznění se mi líbí, má to nápad :-) Naopak třetí sloka mi přijde spíš jako próza, než báseň... ;-)
28.05.2013 14:20:45 | Amonasr