*
oknem vkradl se měsíc
potichu
jako když jde za kořistí
získal malou chvilku a celkem nezkaženou duši
lapil začínající sen a nechal ho vplout do mraků
do jistot a nočních příslibů
a jako starý recepční
zalistoval v knize mlhovin
poslal do snu potkání i pozvání
zapomenutí i odpuštění
a strachy lidských tvorů
přeskupil na světlo
neproplakaný čas
a sladkou závrať
*