*
V každém polibku procházejícího času
Pramení vzpomínky
Sahám do střípků a do střepů
I ony jsou mé
..vždyť chtěla jsem jen palác z proutí..
Známe se už, nebo ještě ne?
..a sliby jež stávají se skutkem
když kníže dvounožců
vzdá se i veškerého mála..
Špičaté zuby zatínají se v prs
Tváře za oknem
..divná doba
když myslíš, že koupíš pramen
za pouhou kapku..
Opilá jsoucnost plete věnečky
Z lučního kvítí
Pro vodní duchy a víly
..přítomné duše klokotají
v našeptané hebkosti
a vyplouvají
z nahořklých hloubek nivšeho..
Prapříčina všech lehkovážností
..bodavá bolest v klínech
a ideál
bez kolen prosících..
*