*
soudná hodina než nastane
a ty se dotkneš ráje
anděl všedních dnů
bude vyprávět..
..o motýlu na ledě
co strnula mu gesta
při výdechu hořkých vteřin
..o tónech
jež povalují se v mracích
stoupají
klesají
jako drsná krása v nás
jako oheň
víra a úsvit
..o ztraceném dechu
když roztaví se čepel
v čase zastavitelném
..o kořenech
jak cítí zem
vrchovatě naplněnou sněním
a vlhkou nadějí
pak došeptá
a zředěné tóny vpijí se do uší
budou znít po temnosvitných tmách
a moudrých úsměvech
a možná
vyvstanou nedočkavé vzdechy
a jako cudná květenství
zkrocených pudů a vášní
křivolace dospějí k souzvuku
*