Anotace: •••
Tu a tam
pod ručníkem
schází se modrá a rudá
snesitelnost
a párkrát do dne vypne zvuk
než promění se
v hluk
Trest za to..
že smí líbat tvé rty a líce
je satisfakcí
pro krajíce
chleba a svatebních koláčů
Vždyť vím..
víc, než propláču
víc, než propiju
šálků odstáté vody
..tohle není legrace
jen strmé kluzké úzké schody
vedoucí do ráje
až k jablku
než dozraje
než vyprchá
jako světlo nad blešími trhy
jako tma z vlny a molitanu
nezůstaneš sama
dokud sám nezůstanu
opilý