*
..uzavírá se nad námi..
Nevíš co?!
..snad den, moře nebo sen..
Co je den a co sen
V tom šeru našich pamětí
..nesčetná mlhovina
co stala se svobodou
vášní a břehem ostrova
byl jsi tam lovcem..
Bylo to včera?
..ne
před tisíci roky
zpíval jsi o své osamělosti
stavěl z touhy k nebesům věž..
A ty, kdes byla?
.. já žehnala temnotě
skrytému smyslu a ženě
co zrodí tvé příště..
*