Na pařez usednout
dýchat
těžkou vůni mechů, vřesů, jehličí
Poslouchat
desítku ptačích pavlačí
Koukat -
brouk, slepýš, ježek
Košík v jedné,
hůl v druhé,
babka s očima v mechu
Najednou ticho
ani brouk
jen babka s košem a holí
Nad pasekou křídla
Káně… či jestřáb?
Proto ten klid -
hrozba a strach
Teď
paseka ožila
a pavlač zase ze všech stran
(modro bez křídel)
sedět na pařezu,
koukat, poslouchat a dýchat
a v noci sen
o sluneční pasece