Anotace: ...umí mezi nimi tančit... :)
Tiše s chladem listopadu
tiše vchází bez důvodu
zřejmě se jen zachvěje
a odletí zase zpět...
Tiše s vůní svůdných paží
spěchá rychle na nádraží
najdu ji však s kufrem stát
- nedostihla vlak do snů...
Klopýtám a hlava třeští
rychle běžím za ní v dešti
přeběhnu přes ulici
a v dešti už jí ztrácím zas...
V podkroví se asi krčí
šeptá, že chce do náručí
do náručí sladkých duh
duh, v kterých nic nebolí...
Snad je krásná, snad má vady
oči jako vodopády
Uletí mi? Je jen sen?
Snáší se mi na deštník...
Tiše s ránem prosincovým
vchází. Kam? To už nepovím
Snad se choulí v dešti kapkách
co se snáší na nádraží...