Ostravo, dýchej !!!

Ostravo, dýchej !!!

Anotace: K čemu je nám stabilita? Miluji své sinusoidy života... http://www.youtube.com/watch?v=Zag27g_Htk4

Psssttt....

 

Vždyť ulice sní.

Auta

Lavičky

Nábřěží

 

SPÍ....

 

A z rána,

pak Ostrava probouzí se rytmem unavených klubů,

v opuštěném Kebabu,

kdy na rohu ulice

někdo nechal knihy,

Boris Vian by se pousmál

a bezděčně řekl:
"Netřeba utíkat,

srdcerváče došly..."

 

Zatímco nahoře u Hlubiny

další letmo sprejem napsal,

Ostravo dýchej...

 

Směšné :-)

Dýchej, když dusíme se v zpropadeném smogu.

 

Je brzy k ránu,

teplá letní noc,

jedu si ve své prostopášné odvážnosti

a nemám ani trochu strach,

protože tam někde na mě čekáš,

zatímco Rice touží vyřvat vší svou bolest,

Ostravou zahalenou do barev noci,

když letmo voláš:
"Zuzko má, kde jsi?"


A já tady mezitím bezděčně hltám pach sprejů,

cítím jejich strach,

a na sítnici oka:
Ostravo dýchej,
za hluku policejních vozů....

 

Kdo nám pak vdechne

pár zašlých pocitů

z červencové noci,

až nás všechny pochytají?

Ostravo dýchej !!!

Přestože občas,

každý nádech bolí...

Autor Sunny, 20.07.2013
Přečteno 431x
Tipy 17
Poslední tipující: Ahimsa, Zefi, Půlnoční, La Ragazza con Bandiere Ceche, Anewue, M.V.Jung., Amonasr, kudlankaW, blue, Jozef Bojanovský, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

znám tvé pocity
taky jsem bloumal nejednou hříšným městem...

21.07.2013 21:11:55 | kudlankaW

líbí

podmanivé vykouzlení krás :)

21.07.2013 18:40:14 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel