Krev tekoucí po zemi,
zemi černé a zlé.
List padající mezi nohami,
ve víru.
Hle, to jest rakev,
plna trpasličích těl.
Z nedalekého kostela zpěv
a hrobník nad nimi mrtev bděl.
Ambivalentní ubožák utíká,
mor vyráží na steč.
Vše pokryto rudou barvou,
umělec malující, třímající štětec.
Špína,
krev.
Stíha,
věz.
Vše už je mrtvo,
i černá, zlá zem.
List hnut ze směru
antiteistou.
Probudivší, zalknut, padá,
mrtví.
Součástí rakve
a trpasličích těl.
Zakopnul, upadl, nezvedne se,
mrtví.
Stojan klesá, obraz padá, malíř,
utkví.