Absurdita doby
Anotace: O všem, o ničem a obecně o něčem.
Pravda či snad láska dnes
fikcí zdá se býti.
Na pravdu teď sere pes,
lásku obrůstá hřbitovní kvítí
Knihy brzy budem pálit,
stačí články z Blesku,
místo hymny budem mít
znělku Babovřesků
Všichni nám furt o všem tvrdí:
"Tohle potřebuješ!"
Jednou je to váza na kapradí,
jindy vakcína pro veš.
Gramatika pomalu se stává
buržoazním přežitkem doby
Ze slova intelektuál jdou
na běžného občana mdloby.
Ochotně se každý vzdává
svých mladických vizí,
radši u lihu nadává
a prochází krizí.
Však naděje zní stále hlas,
sic pravda kdes se skryla
Je načase pustit zas
hodně nahlas Kryla.
Komentáře (0)