Když nejsem s Tebou
připadá mi
že neumím dýchat
A ne jen že nemůžu Ti do vlasů vzdychat
Všechny ty věty
které se stydím říct
Všechny ty věci
že chci Tě víc a víc
Když nejsem s Tebou
mám trochu času
pro sebe a svět
pro všechny jeho barvy
i na pozorování mraků
však barva Tvého hlasu
chybí mi takřka hned
I v myšlenkách mě uvádíš do rozpaků
Protože když nejsem s Tebou
dokážu myslet jen na to
jak se cítím
ve Tvé blízkosti
na Tvých rtech
když saháš mi do rozparků
když ležím na zádech
Až neskutečně žasnu
jak lehce mě ta představa
poráží
Když nejsem s Tebou
připadá mi že neumím dýchat
už nemám na nádech
Také si Tě přidávám mezi své oblíbené ;)
Nedoceněná. A nepolapitelná. Ano, ano...
03.03.2015 23:57:13 | Nespavec
Když nejsou s Tebou, svět zešediví, světla pohasnou, teplo chladí a samota trýzní! Umíš krásně vylíčit co máš na mysli! Přidávám si Tě jako oblíbeného autora. Tvé básně se čtou s radostí a zaujetím :)
21.11.2014 12:15:54 | Jack Santiago
Díky moc, snažím se abych co nejlépe dokazala popsat pocity.. většina lidí tyhle pocity zná, ale ve finále je málokdo dokáže popsat, natož pak neobyčejně nebo přesně..já se o to snažím 8)
celkově si myslím že je tohle dost nedoceněná báseň :D
21.11.2014 12:20:22 | Lioness