Jsem tady…
ještě neumírám,
jsem tady…
ještě noc mě jímá.
Jímá mě bolestí
v tom svém prokletí,
jímá mě zoufalství,
jenž se ve mně spíná.
Jsem tady…
ještě neumírám,
jsem tady…
nový den mě vítá.
Vítá mě paprskem,
vítá mě pohledem,
co budem dělati,
až my tu nebudem?