Zahradní vrakoviště s blonden snad příště
V zahradní restauraci
ocitám se často
když smysl konání ztrácím
a v jedné z nich
čas se zastavil
soudě dle věcí
pohozených
rozesetých vůkol
jež prorůstal koukol
a kdyby to bylo možné
snad by se zde válely
i Husákovy děti.
Poslední dny,
kdy mám možnost na výlety
pozorovat lány, sem tam květy
nyní sedím pod deštníkem producenta piva
a pohledy počítám kusy šrotu
i dosluhujících hraček.
V pseudo parčíku pro pamětníky
rezavé trojkolky i lodě z bakelitu
vše zastřešují kýčovité slunečníky
v oku mám z toho všeho tiky
Chybí mi kontakt, styky
A pak bez varovaní
vyšší blonden
s lehce vyklenutým podbříškem
já měl Vánoce i s Ježíškem
pod stromem připomínajícím ořech
nádherná z profilu
na bleším trhu - nevzhledném dvoře,
kypící vnady
dusící se v těsném prádle
více než do velkých dlaní...
teď a tady
zjevení tak náhlé
"Vzácná paní!"
chtěl jsem křiknout,
pěvci v korunách zapěli táhle...
Přečteno 374x
Tipy 6
Poslední tipující: Avola, Amonasr, Robin Marnolli
Komentáře (2)
Komentujících (2)