Na dně Eiffelovy věže

Na dně Eiffelovy věže

Anotace: A Seina krvácí...

Je skoro krásné
to ticho, které následuje

po bombardování

jako by svět lapal po dechu

a šokovaně hleděl

do zřítelnic smrti

a nevěřil... 

 

Čteš-li obrázkové knížky pozpátku

proti proudu jejich tajemství

víš, jak křehký je svět

a hlava bolavá..

Nic neutiší nářek stařenky

a ty posloucháš, jak zaniká

aby se probudil v dalším světě

a znovu rozpálil mozky

všem nevěřícím v absolutno...

 

Ticho před branami Paříže
symbolická chvíle utrpení...

 

 

Autor terezkys, 17.08.2013
Přečteno 329x
Tipy 2
Poslední tipující: Avola, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...ty poslední dva verše by tam ani nemusely, bez nich to dle mého subj. názoru má větší náboj.

17.08.2013 20:43:50 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel