Anotace: Věnováno
Jsou místa
kde by se hravě schoval
i ten tvůj výraz permanentního období deště
který jsi uměla jen ty
určitě by ses u něj
bila pěstmi do prsou
a hlasem děvčátka
říkala že
tma je tam uvnitř
a přitom
tma je všude
.
je mazlavá a páchnoucí
jako ropa
a stejně jako ona
umí hořet tak dlouho
dokud neudusí
veškerý život
v tobě
.
A v tom co po tobě zbylo
by mohlo být tolik místa
že by se do něho vešel
jeden celý život
třeba i
tvůj výraz
a s trochou snahy
se v něm ztratí i tento den
ve kterém
už nemáš
narozeniny
Strindbergovými slovy - lidé jsou politování hodní...
06.10.2013 18:07:25 | muchomůrka bílá