Anotace: •••
Buď bezprostřední
bez šatů a..
líbeznosti srdcových dam
Buď jiná
Buď..
vznášející se zrnko písku
a čistou pravdou
v bulvárním tisku
Buď granátem mezi válkami safírů
Buď nepopsaná
jako březový list papíru
Buď barvou.. a tancem a deštěm.. buď kýmkoliv
jen ne mnou
Buď pozvánkou na bál
Buď free-to-go
a samozvaným hostem v cirkusu
Buď reklamou na rty
a sázkou o pusu
Buď ozdobou vrcholku dortu
Buď divokým potokem zpod mých řas
a teč
Buď všude, buď zas a zas
jen nevydávej hlásky o tom, jak chceš spoustu..
klidu
a veřejného osvětlení
na tvé noční procházce lesem
..
a já?
Kde jsem?
..
Asi na břehu jezírka kdesi v Číně
Okousávám bambus
Jsem černobílý
a roztomilý
Jsem ha ha děsná sranda
Tvůj stroječek bez kolečka
Tvůj medvídek panda