Anotace: •••
Vústění
dramatu
je mimořádnou semetrikou
k Vánocům
pro tátu
a všech dokolečka obelhaných září
které v prosinci s linuly
z tváří
a reflektorů planoucích až k létům
kdy svět ještě za něco..
stál
..
a padal
a zvedal se ze dna řeky
jako by na hladině hledal..
vypsané šeky
na spokojené žití
..
Světe
my všichni jsme paraziti
a znalci špatných mravů
..jsme dokonalí
ve smutných koncích a zběsilém pláči
..jsme natěrači světlých míst
a hloupé postavičky z lega
..jsme přizdisráči
a pěstitelé svého ega
..jsme zkáza, jsme mor, jsme globální vlastizrada
..
a když mi povíš
"mám tě ráda"
zůstaneš věrná koncům s tučným klišé
a trapnými zvyky
budeš mým vyvrcholením
..
romantiky