mezi stěny dravou
(vysoké )
zvěř hladovou
dali a hrnec zlata k tomu
a nikde zámek natož klíč
vždy plné mísy chutné krmi
omamné trávy
chceš-li, znič
po jednom kusu každého až žádný
nezbude kolem
ani ruka
natož dlaň..
pak jediný jak Mona z Louvre
vstaň
a hrdě středem
závistivců
ty s věčným cejchem
obtěžkán
za hlasy davu
bez vděčnosti
téměř sám
pár přátel s prosbou možná se ti zjeví..
však srdce hladové, ..nepoleví