Bolesť, ktorá sa rozlieva v hrudi,
keď mozog už prijal informáciu,
ale odmieta sa s ňou zmieriť.
Stojíš tam,
hviezdy neblikocú vlniacim sa vzduchom,
vôkol je tma
a chlad blízky absolútnej nule
nemilosrdne preniká až ku kostiam.
Bolesť, ktorá zviera hrdlo,
keď sa ohryzok tlačí cez hlasivky
v márnom úsilí prehlušiť
vzduchoprázdno.
Mlčíš na všetky strany.
V tej chvíli akoby
neexistovalo nič.
Ani ty.
Ani vesmír.
Iba bolesť...