Anotace: •••
Útržky včerejšků
už nerozfoukám brčkem
jako kdysi
Tvá rozechvělá myšlenka
stala se mou tělesnou schránkou
na dopisy
a další tři pohledy ze slunného Texasu
Vždyť víš..
Býval jsem zvykem
co padal ti do vlasů
Ach, ty první sloky..
Bývají jako nenápadné krůčky
..jako skoky
do sametových zítřků
Ta slečna z epilogu
má dnes obzvláště krásné písmo
a šaty z potrhaných stránek
Už nemohu dál číst
a čekat, jestli vstane
..jestli se probere a zasněně mi poví
Jsi mé okno
Jsem tvá vstupenka
do podkroví