Anotace: Jo i v 60ti letech má láska svoji tvář
Marušce
mojí sedmikrásce
Je jak jarní bystřina, pořád bublá a špatně usíná
Ve vteřině všechno rozhází, nebojí se nesnází.
Je jak čerstvý vítr letní, sedni lehni a ani se nehni.
Pohladí mě pohledem a pak všechno dovedem
Rarášek jí kouká z očí, smutek schová pod obočí.
Ikdyž není doma, je jí celý byt
Proto s ní chci nadosmrti být