Pondělní ráno
budík ti zazvoní
hledáš ho
nevidíš
už zase škodí
Zvoní a zvoní
mysl tvou budí
budí ji ze spánku
z krásného snu
Přeřídíš budíka
o deset minut
SPÁT
jediná tvá myšlenka
A tak zase usínáš
a víš že
snadnější nežli vstát
je přeci usínat
Ach jo, to ranní vstávání, to je svízel. Ale když o tom člověk napíše básničku, hned je to veselejší.
23.09.2013 18:07:19 | danaska