Proč spínám
denně
ruce k Bohu,
když vím,
že tím si
stejně
nepomohu
Proč mě, Bože, neslyšíš
-možná v nebi tvrdě spíš-
anebo hlídáš jiné tváře…
-Tak zkus se, prosím,
kouknout
do diáře
a dej mi vědět,
kdy máš
čas…
Nechci dlouho,
stačí chvilku,
hodinu…
A já přijdu
prosit
jen za svojí
-rodinu
/Sama nechci nic,
jen prostě nevím,
kudy dál
tak se pořád modlím
aby stál jsi aspoň
-opodál- /
Hodil stéblo
tomu,kdo se topí
a nenechal ho
utonout
- když neví jakým směrem
v žití plout-
Moc hezká báseň. A koukám, že už mnoho let uplynulo od jejího napsání.
12.09.2023 20:35:13 | Václav