Kolem do kola,
díváš se marně,
jen párová světla,
lámou tě ve dvě.
Bílá tma netaktně,
pluje ti po vlasích,
zebe tě do uších,
červeně a chladně.
Horší než temnota,
ta falešná barva,
a nic než jistota,
neexistující však není.
Pak v dáli bliká,
přístavní světélko,
černě jak studené oči,
co do srdce se ti boří.