sošná...
jde v dlouhém plášti
levicí svírá oko
dírky na převlečníku
spuštěnou pravici
zaťatou v pěst
skloněná hlava
zírá ne na zemi
ale hlouběji
do propastí
v zemském nitru
zakletá do bronzu těla
ale já ji vidím živou
zabranou do sebe
jak kráčí svou cestou
kolem jilmového špalíru
kaštaněty vyvěsily vlajky
dosud nedozrálé
okolo se vrší sněhy
v korunách se honí drobotina
převládající nenápadnou hnědí
ptačích proletářů
a ten cvrlikavý houf
nedopřeje tóny chvíli poklidu
burcuje ze zadumání
okřídlené noty
pletoucí se
do vážného partu
mění osudovost
do nálady pastorální
bělostné návěje pomalovány
černotou z bezinek
ptáci se divoce pustili do paše
co také s vášní
když jsou doma prázdné spíže
zdá se
že ji to probralo
že se podívala na opeřence
ale to se mi opravdu jen zdálo
když jsem vzhlédl
k jejímu tepanému obličeji
poznal jsem
že si té pomíjivosti nepovšimla
a dívá se jinam
kamsi do hlubin země...
Přečteno 419x
Tipy 22
Poslední tipující: Holis, kikis, Psavec, Aťan, Radhuza, Robin Marnolli, Miriska, danaska, Amonasr, střelkyně1, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)